Inductie Heating, Amsterdam NDSM-werf

 

Dok88 Products levert Inductie machines!

Toen Damen Shipyard een mooi staalbouw project mocht uitvoeren in haar staalfabriek in Amsterdam wisten de vakmannen in de fabriek dat zij moesten nadenken over een andere manier van staal verwarmen.

De indrukwekkende grootte van de werkstukken, dwongen de vakmannen van Damen om na te denken over een andere manier van verwarmen dan de keramische oplossing die zij gebruikten. De keramische manier van verwarmen is efficiënt maar niet voor dit project. Sneller en nauwkeuriger verwarmen was de wens. Inductie bleek de oplossing!

Dok88 Products is in Nederland leverancier van Inductie heaters. Zo ontstond een samenwerking tussen Dok88 Products en Damen. Dok88 organiseerde een demonstratie in de Damen staalfabriek,. Waarna Damen Shipyard Amsterdam besloot te investeren in deze inductie heaters.

Naast de levering van de inductie machines, blijft Dok88 betrokken bij onderhoud en assistentie in de staalfabriek! Na een ochtend training op de werkvloer met de nieuwe inductiemachines, zijn de ervaren vakmannen van Damen  inmiddels aan de slag met hun mooie machines!

Met hun ervaring en de aanvulling van deze inductie heaters, zijn zij in staat om sneller en tot de graad nauwkeurig hun staal te verwarmen, wat weer bijdraagt aan de kwaliteit van hun laswerk.

Meer projecten

Warmtepompteam Dok88

Record aantal warmtepompen geplaatst

Noord-Holland

De afgelopen jaren mocht ons team zich verdiepen in de warmtepompen van Remeha. Na scholing en veel praktijk ervaring mogen we ons Remeha Hybrid Hero noemen!

Dok88 is Remeha Hybrid Hero

Dok88 trots Hybrid Hero van Remeha

Noord-Holland

De afgelopen jaren mocht ons team zich verdiepen in de warmtepompen van Remeha. Na scholing en veel praktijk ervaring mogen we ons Remeha Hybrid Hero noemen!