Getting it on!, @Machinefabriek

Ieder zijn vak!

In de tijd van kunstmatige intelligentie, digitalisering en big data begeeft het team van Dok88 zich dagelijks in een bijna gedateerde werkomgeving.

Machine onderhoud vraagt ouderwets inzicht in werktuigbouwkunde, elektrotechniek, pneumatiek en goede dosis logisch redeneren.

Pieter er is nog hoop!

Pieter Derks sprak in een betoog zijn zorg al eens uit:  ‘… 2 miljoen afgestudeerde communicatiewetenschappers en niemand die een kraan kan repareren..” Dok88 werkt met een team van techneuten, die dagelijks niets anders doen, dan sleutelen aan machines en (Elektro) technische installaties. Reparaties, periodiek onderhoud of storingen, het maakt ze niet uit.

Liever geen pc’s of brieven typen, daar gaan deze vakmensen pas van zweten?! Onze techneuten staan in hun overalls het liefst te sleutelen aan een draaibank, een lasmachine of een verdeelkast.

In deze moderne & digitale tijden is machine onderhoud zo goed als een antiek ambacht. Niet voor niets staat opleiden bij Dok88 hoog op de moderne to-do-lijst. Dok88 wil graag technische kennis over te dragen en doorgeven aan een nieuwe generatie techneuten. De ervaren techneuten uit ons team spelen daar een belangrijke rol in. Omscholing, carrière switch, BBL traject? We nodigen leerlingen van harte uit om zich bij ons aan te melden! Dat kan hier!

 

Techneuten halen vaak hun schouders op en vinden het niet zo uniek wat zij doen. “..Ieder zijn vak..”, roepen ze vaak als je ze een compliment geeft! Jij achter een pc en ik met mijn hoofd in een machine. Toch blijft dit ambachtelijke werk fascinerend! Ondanks het klassieke karakter van deze onderhoudswerkzaamheden, helpt de digitalisering ons ook om te ontwikkelen en te verbeteren. Zo hebben we voor met de afdeling machine onderhoud en keuringen geïnvesteerd in online software & moderne keuringsapparaten. Hierdoor hebben onze klanten:

  • inzicht in hun materiaalbeheer
  • onderhoud kosten en frequenties
  • de noodzakelijke (veiligheids) keuringen
  • GPS en/of RFID tracking op hun materiaal

In 1 dashboard / overzicht zien onze klanten waar hun materiaal uithangt en wanneer keuringen ingepland zijn. Benieuwd naar de mogelijkheden en voordelen voor uw bedrijf? Lees dan meer over de keuringen op onze website of neem contact op met 1 van onze adviseurs.

  • Dok88 | Reparatie Draaitafel

  • Dok88 | Reparatie Sacem Draaitafel

  • Dok 88 | Machine onderhoud

Meer projecten

Warmtepompteam Dok88

Record aantal warmtepompen geplaatst

Noord-Holland

De afgelopen jaren mocht ons team zich verdiepen in de warmtepompen van Remeha. Na scholing en veel praktijk ervaring mogen we ons Remeha Hybrid Hero noemen!

Dok88 is Remeha Hybrid Hero

Dok88 trots Hybrid Hero van Remeha

Noord-Holland

De afgelopen jaren mocht ons team zich verdiepen in de warmtepompen van Remeha. Na scholing en veel praktijk ervaring mogen we ons Remeha Hybrid Hero noemen!