Verhoogde Financiering voor Subsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE),

Subsidie tot 2030 voor Warmtepompen

Op 23 september kreeg het budget voor de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) een tussentijdse injectie van €210 miljoen vanwege een overweldigend aantal aanvragen. Dit jaar is er in totaal €560 miljoen beschikbaar voor diverse energiegerelateerde initiatieven, waaronder isolatiemaatregelen, (hybride) warmtepompen, zonneboilers, aansluitingen op stadsverwarming en elektrische kookfaciliteiten. Het aantal aanvragen, met name van particuliere huiseigenaren, heeft de verwachtingen overtroffen.

De ISDE-subsidie is een jaarlijks initiatief dat loopt tot 2030 en is beschikbaar voor zowel huiseigenaren als bedrijven. De hoogte van de subsidie varieert afhankelijk van het type zonneboiler, warmtepomp, isolatiemaatregel en de energieprestaties daarvan.

Na de verhoging van het budget blijft er tot het einde van dit jaar nog €226 miljoen beschikbaar voor huishoudens en zakelijke gebruikers. Voor bedrijven is er in 2023 een specifiek budget van €30 miljoen beschikbaar onder ISDE voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen.

 

Aanzienlijke Stijging in Aanvragen voor Isolatie en Warmtepompen

In 2023 zijn tot nu toe bijna 180.000 aanvragen ingediend. Onder particuliere huiseigenaren blijken isolatiemaatregelen en (hybride) warmtepompen bijzonder populair te zijn. Dit markeert een aanzienlijke toename ten opzichte van de 100.000 aanvragen die in 2022 zijn ontvangen.

€30 Miljoen voor Windturbines en Zonnepanelen voor Bedrijven

Op Prinsjesdag kondigde de regering aan de ISDE-begroting in de komende jaren verder te willen verhogen met in totaal €1,38 miljard. Deze uitbreiding sluit aan bij de doelstellingen van de regering om woningen sneller, efficiënter en sociaal verantwoord te verduurzamen, zoals uiteengezet in het Nationaal Isolatieprogramma.

Meer projecten

Warmtepompteam Dok88

Record aantal warmtepompen geplaatst

Noord-Holland

De afgelopen jaren mocht ons team zich verdiepen in de warmtepompen van Remeha. Na scholing en veel praktijk ervaring mogen we ons Remeha Hybrid Hero noemen!

Dok88 is Remeha Hybrid Hero

Dok88 trots Hybrid Hero van Remeha

Noord-Holland

De afgelopen jaren mocht ons team zich verdiepen in de warmtepompen van Remeha. Na scholing en veel praktijk ervaring mogen we ons Remeha Hybrid Hero noemen!