Leren & Werken, @machine onderhoud

Een machinefabriek staat opgesteld om te produceren. Alle machines die op de productievloer staan, staan daar maar voor 1 ding.. Produceren. Dat is niet anders voor de machines van Niron Staal.

Deze machinefabriek heeft zich gespecialiseerd in constructief staalwerk en verspaningswerk. Als onderdeel van Damen Shiprepair zijn zij met name actief in de scheepsbouw industrie. Dagelijks bewerken zij de meest grote, zware stukken staal. Niron Staal heeft voor die werkzaamheden draaibanken en kotterbanken opgesteld om deze ‘stalen reuzen’ te bewerken.

Net als voor zoveel machinefabrieken is voor Niron Staal machineonderhoud van groot belang. De kleinste en vaak simpelste onderhoudshandelingen aan de machines, voorkomen grote (en kostbare) schades of storingen. Om onverwachte storingen te voorkomen en machines optimaal te laten presteren verzorgt Dok88 Projects het machineonderhoud. Dok88 Projects heeft in samenwerking met Niron Staal een custome onderhoudsplan opgesteld, bestaande uit verschillende periodieke controles en onderhoudswerkzaamheden. Onze onderhoudsmonteurs meten en testen de machines, houden hun oren en ogen open voor afwijkingen en praten regelmatig  met de machine operators ( zij kennen de machine het best van iedereen).

 

Aan de hand van inspectieformulieren worden periodiek alle machines op vast punten gecontroleerd. Uit deze controles komen onderhoudswerkzaamheden voort die onze monteurs uitvoeren. Zij sleutelen onderdelen uit elkaar, zoeken de oorzaak van afwijkingen, repareren onderdelen van machines. De oorzaken kunnen op allerlei vlakken voorkomen in de machine: Mechanisch, pneumatisch of elektrotechnisch.

Deze week stond ons team te stoeien met een vastgelopen transportband. Om het probleem te traceren en op te lossen moest de band gereinigd en ontmanteld worden. Een afgebroken drager bleek de boosdoener, waardoor de transportband vastliep. Een nieuwe drager en een update van alle andere dragers bood de oplossing. Een pittige spierballen klus voor onze monteurs, maar zoals altijd, gefixt! En.. Het leverde mooie plaatjes op.

Ben je student werktuigbouwkunde? Ben je op zoek naar een leer-werkplek? We hebben nog plek! Neem contact op met onze collega’s van personeelszaken!

Meer projecten

Warmtepompteam Dok88

Record aantal warmtepompen geplaatst

Noord-Holland

De afgelopen jaren mocht ons team zich verdiepen in de warmtepompen van Remeha. Na scholing en veel praktijk ervaring mogen we ons Remeha Hybrid Hero noemen!

Dok88 is Remeha Hybrid Hero

Dok88 trots Hybrid Hero van Remeha

Noord-Holland

De afgelopen jaren mocht ons team zich verdiepen in de warmtepompen van Remeha. Na scholing en veel praktijk ervaring mogen we ons Remeha Hybrid Hero noemen!